Cu siguranta, maşina de spălat automata trebuie întreţinută frecvent, pentru  obţinerea unor  rezultate maxime pe termen lung. Intretinerea  maşinilor de spălat automate poate fi facuta de oricine.

 

Iata cateva trucuri care va vor ajuta, in efectuarea intretinerii masinii de spalat automatate, chiar de catre dumneavoastra:

-curatarea filtrelor de alimentare  si evacuare a apei, frecvent (vezi mai jos)

-curatarea masinii de spalat automate, folosind metoda “spalare in gol”, adica neintroducand rufe in cuva, ci doar detergent pentru rufe albe, iar masina de spalat automata trebuie sa fie setata la o temperatura de  60ºC

 

Un lucru foarte important privind functionalitatea masinii de spalat automate, pe termen lung, cat si curatarea rufelor, il reprezinta “duritatea apei”. Din acest motiv trebuie folosit ( pe langa detergentul folosit pentru spalarea rufelor) si un detergent “aditional”,  cum ar fi, de ex: Calgon.

 

Curatarea Filterlor

1-Curatarea filtrului de alimentare cu apa a masinii de spalat automate

cablul de alimentare trebuie scos din priza -robinetul de alimentare trebuie inchis, iar furtunul trebuie scos din masina de spalat -filtrul de alimentare, care se mai numeste si sita, trebuie scos afara -dupa ce filtrul de alimentare este scos, curatati murdaria (calcar sau rugina), cu o peruita de dinti

2-Curatarea filtrului de evacuare a masinii de spalat automate

inainte de a scoate filtrul de evacuare, trebuie evacuat furtunul de apa, iar in dreptul filtrului, pus un vas -desfaceti capacul filtrului, invartind (ATENTIE!!!In cazul in care capacul nu se invarte, nu fortati, deoarece inseamna ca este blocat, semn ca trebuie sunat la un service autorizat de reparatii masini de spalat automate) -apoi curatati filtrul de avacuare, cat si compartimentul filtrului (par, scame, impuritati, etc)

    

 

Depistarea Defectelor

Iata cateva exemple, prin care care masina dumneavoastra de spalat automata nu mai da randament sau nu mai functioneaza si ar trebui contactat un specialist:

Masina de spalat nu functioneaza deloc:

1-verificati alimentarea cu energie (priza sau prelungitor) 2-verificati daca usa masinii de spalat automate este bine inchisa 3-verificati butonul de pornit/oprit 4-verificati siguranta de la tablou (prevazut cu instalatie separata)

 

Masina de spalat nu se alimenteaza cu apa:

1-verificati daca este apa in bloc(retea) 2-verficati daca robinetul este deschis si nu inchis. 3-verificati daca sita nu este infundata(rugina-calcar) 4-verificati daca furtunul de alimentare nu este indoit.

 

Masina de spalat nu evacueaza apa sau nu stoarce 1-verificati daca furtunul de evacuare este infundat sau indoit sau deformat. 2-verificati daca filtrul de evacuare (scame)este curatat.